2010. november 26., péntek

.áetriuxa 13.0 (hírességek)

A világtörténelem – legalábbis az emberek által ismert része – első, név szerint ismert macskája Nedzsem, aki III. Thotmész fáraó kedvelt társalkodójaként uralkodott. Nevének jelentése: édes, kedves, naná, mi más lehetne. Azt azért el lehet képzelni, hogy az akkori világ legelkényeztetettebb és legteljhatalmúbb uralkodójának macskája mennyire lehetett teljhatalmú és elkényeztetett, ebbe jobb bele nem gondolni. Abban a palotában és húsz kilométeres környékén azért jobb volt nem macskaeledelnek (tehát bárminek) lenni.

Okkultista környezetben az már közhelynek minősül, hogy Nostradamus önmagában gyenge amatőr lett volna, és minden beavatottságát szegre akaszthatta volna Grimalkin nevű szerzőtársa nélkül. Tudvalévő és kétségbevonhatatlan, hogy a Négysorosokat Grimalkin dorombolta tollba, cáfolja meg, aki nem retteg a hétéletű szörnyeteg bosszújától.

Magától értetődik, hogy macska már a világűrben is járt. Ama bizonyos Lajka nevű alsóbbrendű lénnyel szemben, amely össze-vissza keringett a földpályán, Félix fajtárs 1963-ban francia felségjellel repült az űrben nyílegyenesen, s a hálátlan utókor erről csupán Csádi és Comore-szigeteki bélyegekről értesülhet (nyilván, a hálátlanság tanulható, és az emberek által sajnos meg is tanult erény).

Mindez azonban csupa szófia beszéd. Ami az emberiség számára Nagy Sándor, Attila, Dzsingisz Kán, Napóleon, ésatöbbi, az a macskahagyományokban Towser. Még egyszer: Towser. És harmadjára is: Towser, aki egy skóciai szeszfőzdében élte le a maga matuzsálemi 24 évét, és válott legendás ragandozóvá, akinek tetteiről legendákat mesélnek a rágcsálók özvegyei és cicakölykök szeme fénylik fel, valahányszor towssssszer neve hallatszik…

Towser, a skóciai Glenturret korlátlan uraként haláláig 28 899 egérrel végzett, és most hadd ne vonjuk kétségbe a skótok közmondásosan jó könyvelői képességeit. Annyit maguk is megjegyeztek, hogy ez a szám nem tartalmazza a járulékos áldozatként elesett patkányokat és nyulakat(!).

Nyugodt lélekkel kijelenthetjük, e macskapizzaróval semmiképp nem lett volna jó ötlet egy setét magtárban találkozni, és ha létezik élet, amely jó mulatság és macskamunka volt, úgy ezt Towserről illik említeni.

Magától értetődik, hogy halála után szobrot emeltek neki a hálás emberek. Ez a minimum, amit megérdemelt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése